Στα Ναυαρίνια γιορτάζεται η απελευθέρωση του Ελληνικού  κράτους από τους  Τούρκους  το 1827 .

Φέτος, εορτάσαμε την επέτειο των 190 χρόνων από την ιστορική αυτή ναυμαχία.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος της Πύλου κ. Δημήτριος Καφαντάρης και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Επίτιμοι καλεσμένοι, ήταν  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος,ο οποίος τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του δήμου Πύλου Νέστορος  από το δημοτικό συμβούλιο,ο πρώην πρωθυπουργός  και βουλευτής κ. Α.Σαμαράς, ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Π. Κωσταντινέας ,ο βουλευτής της Ν.Δ. ο κ.Καραγκούνης, ο βουλευτής της δημοκρατικής συμπαράταξης κ. Παπαθεοδώρου , ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Β.Λεβέντης,ο βουλευτής της Χ.Α. κ. Παναγιώταρος.Επίσης μας τίμησαν ακόμα ο περιφερειάρχης Μεσσηνίας κ.Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα. Ε. Αλιφέρη.Παράλληλα παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι Καλαμάτας,Μεσσηνίας,Τριφυλλίας και Οιχαλίας.Επιπροσθέτως, παρευρέθηκαν οι δημαρχοι της Μήλου,Ύδρας και Σπετσών.Και βέβαια μας τίμησαν με την παρουσία τους όπως και κάθε χρόνο οι ένοπλες δυνάμεις με αρχηγό,τον αρχηγό του στόλου,τον κ.Ι.Γ.Παυλόπουλο.

 

Αγκυροβολημένα στο λιμάνι ήταν η ελληνική φρεγάτα το ?Ναβαρίνο? και το ρώσικο καράβι από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας, το ?ΑΖΟΦ?.

Ακόμα ήταν παρόντες  ο στρατός  η αεροπορία  ,το ναυτικό και εκπρόσωποι απ την Γαλλία ,την Ρωσία και την Αγγλία  που και εκείνοι  μας τίμησαν με την παρουσία  τους .

Το Πρώτο/ Δεύτερο Δημοτικό Πύλου  .Το Γυμνάσιο/Λύκειο Πύλου καθώς και το Γυμνάσιο/Λύκειο Μεθώνης  και τον πολιτιστικό σύλλογο Χώρας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

 

100_1373 100_1383 100_1419

ΝΑΥΑΡΙΝΕΙΑ 2017

Post navigation


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *