Αν κάποιος επισκεφτεί τα μέρη μας στην Μεσσηνία θα συνειδητοποιήσει κανείς την ατελείωτη ομορφιά αυτού του τόπου, κάποια από τα μέρη που θα μας εντυπωσίαζαν είναι τα εξής:

? Η Βοϊδοκοιλιά
Είναι παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείτε από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Χαρακτηριστικό της είναι το ολοστρόγγυλο σχήμα της. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου στις ακτές του Ιονίου.

Τα καλοκαίρια τιμάται ιδιαίτερα καθώς δέχεται επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου,και τους αφήνει πάντα μαγεμένους με τα γαλανά νερά της και την απέραντη ομορφιά της.

Βέβαια και τα ιστορικά στοιχεία είναι αρκετά ενδιαφέρον καθότι πιστεύεται ότι η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς είναι αυτή όπου σύμφωνα με την Οδύσσεια έφτασε το πλοίο του Τηλέμαχου κατά την άφιξη του στην Πελοπόννησο με σκοπό να συναντήσει τον Νέστορα και τον Μενέλαο.

βίντεο

 

voidokoilia images

? Υδροβιότοπος-Λιμνοθάλασσα Πύλου (Διβάρι)
Ένα ξεχωριστό μέρος που θα έπρεπε οπωσδήποτε να επισκεφθείς αν βρισκόσουν στην περιοχή.

Ο υδροβιότοπος είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος, 6.000 στρεμμάτων. Είναι γνωστός και ως Διβάρι (από την λατινική λέξη vivarium που σημαίνει <<Ιχθυοτροφείο>>). Η λιμνοθάλασσα αυτή είναι ένας μεταναστευτικός σταθμός των αποδημητικών πουλιών.Στον υδροβιότοπο βρίσκουν καταφύγειο 254 είδη πουλιών όπως Κορμοράνοι, Φλαμίγκος, Ψαραετοί, Βασιλαετοί και άλλα τέτοια παρυδάτια πτηνά.Εδώ φιλοξενείται επίσης το σπανιότερο είδος υποεξαφάνιση σε όλη την Ευρώπη, του Αφρικανικού χαμαιλέοντα.

Είναι ένα από τα πιο ενδιαφέρον μέρη στη Μεσσηνία που θα ήταν ευχάριστο να επισκεφθούμε.

images (1) IMG_5557 assets_LARGE_t_420_25413536

? Λαγκούβαρδος

Η παραλία Λαγκούβαρδος είναι φημισμένη στους λάτρεις τον wind-surfing σε όλη την Ελλάδα, εφόσον έχει την μεγαλύτερη συχνότητα κυμάτων και παράλληλα είναι ασφαλής χωρίς δυνατά ρεύματα. Είναι μια μοναδική παραλία απαράμιλλης ομορφιάς όπου άνετα κάποιος θα απολάμβανε τις διακοπές του με στιγμές ηρεμίας χαζεύοντας τα καταγάλανα νερά και ειδικά την προσφορά της στα θαλάσσια σπορ.

Η παραλία βρίσκεται στην Μαραθούπολη της Μεσσηνίας και ελκύει τουρίστες από όλη την Ευρώπη που έρχονται να απολαύσουν τα δώρα της φύσης. Ο Λαγκούβαρδος είναι μια παραλία που αξίζει να επισκεφθούμε ξανά και ξανά..

lagouvar lagouvardos2

βίντεο

?Πολυλίμνιο
Το Πολυλίμνιο είναι ένα σύμπλεγμα πολλών λιμνών οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν λίμνες και εντυπωσιακούς καταρράκτες.Το πλήθος των λιμνών δίνει την δυνατότητα να δούμε μέρη αξιόλογα χωρίς ταλαιπωρία καθώς ο δρόμος μας οδηγεί δίπλα από άλλες λίμνες που έχουν διάφορες ονομασίες όπως Κάδη, Ιταλού, Σταθούλας, Μαυρόλιμνα.Το πιο όμορφο σημείο είναι ο μεγάλος καταρράκτης στο τέλος της διαδρομής με ύψος 25 μέτρα.

Ένα μέρος εξωτικό που σε μαγεύει, δείχνει όλη την ζωντάνια της φύσης και μπορείς να το χαζεύεις για ώρες.Πολλοί από τους επισκέπτες αξιοποιούν τα κρύα νερά των λιμνών απολαμβάνοντας το μπάνιο τους

.11326907 polylimnio_messinia_caroto_on_the_road-5-copy

βίντεο

? Καταρράκτες Καλαμάρι (Σχοινόλακα)
Βρίσκονται κοντά στην περιοχή της Γιάλοβας, το μέρος καλύπτεται από άγρια βλάστηση, καθώς φτάνεις στο εσωτερικό, σε ένα μεγάλο ξέφωτο που σχηματίζεται από πλατάνια βρίσκεται μία μικρή γέφυρα που οδηγεί στον καταρράκτη και στην λίμνη. Όποιος βρεθεί εκεί καλοκαίρι θα νιώσει μία ευχάριστη δροσιά και θα φύγει σίγουρα ανανεωμένος από τον αέρα της φύσης.

    kalamaris3kalamaris2

βίντεο

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ-ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ

Post navigation


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *