Πήραμε μια συνέντευξη από την κ. Καζάνα Ελένη, ειδική συνεργάτιδα του Δήμου Πύλου Νέστορος. Τη ρωτήσαμε αρκετά πράγματα που αφορούν το Δήμο και μπορούμε να πούμε ότι μας κάλυψε πλήρως με τις απαντήσεις της.

  Δημοτική κοινότητα Πύλου :

Η δημοτική κοινότητα της Πύλου αποτελείται από τον δήμαρχο,από τέσσερις αντιδημάρχους και δύο εντεταλμένους συμβούλους. Αρχικά ο δήμαρχος είναι αυτός που έχει τις περισσότερες αρμοδιότητες και ο ρόλος του είναι πολύπλευρος. Δηλαδή πρέπει να είναι πάντα έντιμος και προετοιμασμένος για το οποιοδήποτε απροσδόκητο συμβάν. Πρέπει να εξυπηρετεί τους δημότες και να ελέγχει τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων (οικονομικές, καθαριότητας , καλλωπισμού κλπ ). Επιπλέον οι τέσσερις αντιδήμαρχοι είναι:

  1. Ο κύριος Πετρόπουλος ο οποίος αντικαθιστά τον δήμαρχο σε περίπτωση που λείπει και ακόμη είναι υπεύθυνος για όλα τα οικονομικά θέματα.
  2. Ο κύριος Γαϊτάνης  ο οποίος έχει αναλάβει την προστασία του πολίτη και τα πολιτιστικά δρώμενα.
  3.  Ο κύριος Σαρδέλης ο οποίος έχει αναλάβει την καθαριότητα της περιοχής και τον καλλωπισμό της μέσω τον διάφορων εργασιών.
  4.  Η κυρία Λευτάκη η οποία είναι αρμόδια στην Κορώνη και είναι υπεύθυνη για τα θέματα της.

Τέλος οι δύο εντεταλμένοι σύμβουλοι είναι ο κύριος Μπαχούμας στην παιδεία και ο κύριος Αντωνόπουλος στα θέματα της δημοτικής ενότητας Παπαφλέσσα-Χώρα.

Εργασίες Πύλου :

Παίρνοντας την συνέντευξη από την κ. Καζάνα πληροφοριθήκαμε πως οι εργασίες στο λιμάνι και γενικότερα της παραθαλάσσιας περιοχής έχει αρχίσει για τον καλλωπισμό του μέρους μας, για την ψυχαγωγία των πολιτών και την καλή εντύπωση στους τουρίστες. Πρώτα απ’όλα η Μαρίνα είναι υπό την διαχείριση της ΤΑΥΠΕΔ το οποίο είναι ένα κρατικό πρόγραμμα που αποφέρει κέρδη στον οικονομικό τομέα και αξιοποιεί τους χώρους που δεν χρησιμοποιούνται. Ένα επιπλέον έργο το οποίο έχει ξεκινήσει στην Βασιλική σκάλα (παραθαλάσσια περιοχή, απέναντι απ’την πλατεία) με σκοπό τον καλλωπισμό της και την πρώτη όμορφη εντύπωση όλου του κόσμου.Το μεγαλύτερο έργο της Πύλου θεωρείται πως είναι το παλάτι του Νέστορα για το οποίο ο μικρότερος προϋπολογισμός είναι το 1.000.000 ,  με σκοπό να φτιάξει κάτι σαν θολωτό , που θα προστατεύει τα ευρήματα και να γίνει ένας χώρος προσιτός στους τουρίστες και πάνω από όλα να μην αλλοιωθούν τα ευρήματα.

Τουριστικοί προορισμοί του Δήμου Πύλου Νέστορος :

Σε σχέση με τον τουρισμό της Πύλου,η περιοχή μας έχει πολλά εκθέματα να παρουσιάσει. Αρχικά η Πύλος έχει το πιο καλά διαμορφωμένο και συντηρημένο κάστρο,έχει το σπίτι του Τσικλητήρα ο οποίος ήταν ένας από τους Έλληνες Ολυμπιονίκες που ήταν από ευκατάστατη οικονομικά οικογένεια και είχε κάνει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Είχε πολύ μεγάλο ταλέντο στον αθλητισμό και συμμετείχε στους περισσότερους πολέμους μέχρι που πέθανε από βαριά ασθένεια. Σήμερα το σπίτι του λειτουργεί ως μουσείο το οποίο φιλοξενεί την έκθεση του φιλέλληνα  Rene Pio.

Επιπρόσθετα, η Πύλος όσο και οι υπόλοιποι οικισμοί και χωριά της Δημοτικότητας Ενότητας Πύλου γνωρίζουν σπουδαία ανάπτυξη και προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες. Δαντελωτές παραλίες , ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς περιβρέχουν την δυτική πλευρά της. Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας κηρυγμένη προστατευόμενη περιοχή “Natura” αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, καθώς φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Ειδικότερα είναι η περιοχή την οποία επέλεξε να μεταναστεύσει και να αναπαράγει ο αφρικανικός χαμαιλέοντας,πλήθος πουλιών όπως φλαμίνγκο και ερωδιοί βρίσκουν εκεί καταφύγιο.

Η στάση του Δήμου απέναντι στους πρόσφυγες:

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της σημερινής εποχής είναι το θέμα με τους πρόσφυγες το οποίο αντιμετωπίζει όλη η Ελλάδα , ωστόσο είναι προφανές να το αντιμετωπίσει και η Πύλος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της κ. Καζάνα η περιοχή μας σε περίπτωση που αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο θα φιλοξενήσει  τους πρόσφυγες στα κλειστά γήπεδά της και θα τους φροντίσουν με άμεση τροφή και ζεστασιά. Δεν ξεχνάμε, βέβαια, πως η Πύλος έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τέτοιου είδους πρόβλημα και κινήθηκε όσο πιο άμεσα γινόταν με στέγη και τροφή .

dimarxeiopylou

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΚΑΖΑΝΑ

Post navigation


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *